Akademik Uygulamalarımız

AKADEMİK UYGULAMALARIMIZ

Yakın Doğu Yeniboğaziçi İlkokulunda yürütülen akademik uygulamalarda hedef öğrencilerin sadece eğitimlerinin ilk yıllarında değil, tüm öğrenim hayatları boyunca onlara ışık tutacak bilgilerle donanmalarını sağlamaktır. Öğrencinin dil eğitiminin ve eğitim alışkanlığının devamlılığının sağlanması Yakın Doğu İlkokulu’nu tercih eden öğrencilerin, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi eğitimlerini de aynı kurumda devam ettirebilmeleri ile mümkündür.

Yıl boyunca ele alınması planlanan temanın hedeflerine yönelik oluşturulan çalışmalar, Türkçe ve İngilizce dillerinde eşzamanlı olarak yürütülmeltedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretim programları ile uyum içerisinde uygulanan programımız yanında, İngilizce ve Fransızca eğitimi verilmektedir. İngilizce derslerine ek olarak da ayrıca İngilizce Matematik ve İngilizce Fen dersleri verilmektedir. Öğrencilerimiz yabancı dil seviyelerinin ölçümü ve Uluslararası standartlarda belgelendirilmesi için Cambridge ve Delf sınavlarına katılmaktadır.

Ödev verilmesinin amacı öğrencilerimizin;

• Performanslarını artırmak,
  • Soru çözümü, konu tekrarı yapmalarını sağlamak,
  • Öğrendiklerini pekiştirmelerini desteklemek ve
  • Planlı çalışma alışkanlığı kazandırmaktır.